De Woudrukkers en Mental Theo hoofdacts Mart 2015

Stichting Castellumpop en Stichting Festivalk zijn klaar voor hun deel van de viering van de 1071e editie van Neerlands Oudste Paardenmarkt. Castellumpop heeft, in samenwerking met Festivalk, een feestelijk muziekprogramma samengesteld voor woensdag 9 en donderdag 10 september. Valkenburg geniet altijd van de laatste restjes nazomer, voordat ‘na de mart’ de herfst zich vaak meteen doet gelden. Wat is er dan mooier om met zijn allen te genieten van geweldige muziek, naast de vele andere activiteiten die rondom de tweede woensdag in september worden georganiseerd?

Centrale plaats voor de festiviteiten rond Neerlands Oudste Paardenmarkt is het Castellumplein, midden in het oude dorpscentrum van Valkenburg. Zowel op woensdag 9 als op donderdag 10 september is er live muziek van 17.00 tot 23.00 uur. Tussendoor staat DJ William garant voor al even gezellige feestmuziek.

Woensdag: Superfly Partyband en de Woudrukkers

Traditioneel wordt het muziekprogramma van de mart geopend met een optreden van de winnaars van Valkenburg’s Got Talent, dat op de zaterdag voor de mart wordt gehouden in jeugdsoos De Peuk.
20150630 PB Superfly PartybandDaarna is het rond de klok van 17.30 uur de beurt aan Superfly Partyband, die we natuurlijk al kennen. De band is terug van weggeweest en komt in een vrijwel geheel nieuwe samenstelling naar het Valkenburgse Castellumplein. Alleen Sonja (zang) en René (drums) zijn oud-gedienden in Superfly, de andere leden zijn nieuw. Superfly Partyband speelt al vele jaren voor grote én kleine bedrijven, bruiloften en jubilea. Geen podium bleek te groot óf te klein. Herkenbaarheid en feestgehalte van het repertoire staan bovenaan. Superfly Partyband bestaat uit minimaal acht muzikanten; drie top-zangeressen, ondersteund door een stomende ritmesectie en percussionist. Heerlijke dance classics van de jaren ‘70 tot en met de toppers uit de huidige hitlijsten: de beste disco, soul en dance komt bij Superfly voorbij! Nummers als Aretha Franklin’s ‘Respect’ en ‘Don’t stop me now’ van Queen maken deel uit van het repertoire. Maar ook fans van Beyoncé, Katy Perry, Bruno Mars en Rihanna zijn bij Superfly aan het juiste adres!
Daarna is het, rond 21.30 uur, tijd voor geheel iets anders: de Woudrukkers! Deze rock ‘n loll band komt uit West-Friesland en is met name bekend bij het grote publiek dankzij hun optredens in het voorprogramma van Normaal. Van de Cats tot AC/DC, van boybands tot scheurende boerenrock, alles komt voorbij in Woudrukkers-style, waarbij de heren hun uiterste best doen om het figuurlijke dak eraf te blazen. En met succes. De Woudrukkers zijn niet voor niets in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een landelijk bekende band!

 

20150630 PB WoudrukkersDonderdag: 100& Feest met 100% NL en Mental Theo
Op donderdag 10 september is het podium van 17.00 tot 21.30 uur voor 100% Feest met 100% NL. Vanaf de eerste beats van de 100% NL DJ’s sta je in het leukste Hollandse café van Nederland. De mannen zetten de hele tent op zijn kop met de populairste feestnummers. Alle muzikale helden uit ons eigen landje komen deze avond voorbij. We gaan dus in één avond langs de hits van Jan Smit en André Hazes tot Guus Meeuwis en Armin van Buuren. Zo laat 100% Wakker-DJ Lex Gaarthuis het publiek uit z’n dak gaan tijdens het ‘Hazes-kwartiertje’ en de ‘100% Inhaker’. En ook Martijn La Grouw laat het publiek zingen en dansen met zijn ‘100% Meezinger’ en de ‘100% Apres ski’ knallers. Wil je er een eigen draai aan geven? Dat kan met een slinger aan ons digitale Request Rad. Zo komen alle muziekstijlen voorbij.
We zijn er trots op: om 21.30 uur betreedt niemand minder dan Mental Theo het buitenpodium op het Castellumplein! Het kan niet anders, of Mental Theo laat het plein compleet uit zijn dak gaan. Hij werkt met vette remixen, waarin pop, electro en dance als stijlen allemaal voorbij komen. Hij weet als geen ander hoe je een feestje moet bouwen. Mental Theo werd wereldberoemd in de jaren ’90, toen hij samen met Charly Lownoise hits scoorde met onder andere Wonderfull Days. Theo is ook de creator van werelds grootste hardcore verzamelaar Thunderdome. Theo regelde het samenstellen en uitbrengen van de Thunderdome compilaties. Onder de naam Speedcity Tour vormde Mental Theo met Charly Lownoise een spraakmakende hardcore/gabber act die begin jaren ‘90 over de hele wereld draaide als dj act.
Mental Theo is nog altijd goed voor vele optredens en binnen- en buitenland. Sterker nog, hij scoorde afgelopen jaar een van de grootste hits aller tijden door een Nederlander gescoord met Basshunter samen. Theo schreef de hit Now You’re Gone en verkocht miljoenen cd’s. De danceplaat stond 5 weken lang op nummer 1 in de UK en de VS (world wide record holder).

Kortom: wie van muziek en van een goed feestje houdt, moet op woensdag 9 en donderdag 10 september in Valkenburg zijn!

20150630 PB Mental Theo

Author: Linda

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *