Troonswisseling 30/04/13

live te volgen in de feesttent
Gratis koffie, thee en speculaas tussen 12.00 en 16.30 uur

Koninginnedag staat natuurlijk helemaal in het teken van de troonswisseling. Graag nodigt het bestuur van de Stichting Castellumpop iedereen uit om samen getuige te zijn van deze heugelijke en bijzondere gebeurtenis in de geschiedenis van de monarchie.

In de feesttent op het Castellumplein komt een groot scherm te hangen, waarop de televisie-uitzending rond de troonswisseling live te volgen is. De tent is daarom op 30 april al om 12.00 uur open. We hopen van harte dat wij veel Valkenburgers mogen verwelkomen op het centrale plein in het oude dorpscentrum om met zijn allen de troonswisseling mee te maken: jong en oud! We doen dat zo Nederlands mogelijk: met koffie (of thee) en speculaas. En om de echte Hollandse mentaliteit kracht bij te zetten, geven we tussen 12.00 en 16.30 uur alle koffie, thee en speculaas weg! Kortom: heel Valkenburg is van harte welkom in de feesttent op het Castellumplein!

Gevarieerd muziekprogramma: pop, rock, blues, rock n’roll en folk
Castellumpop komt dit jaar met een programma waarin heel veel verschillende muziekstijlen aan bod komen. In totaal treden er vijf bands op: twee op Koninginnenacht en drie op Koninginnedag. Wie de massale feesten in de grote plaatsen wil mijden, wie van een gezellig dorpsfeest houdt én van goeie muziek, moet gewoon in Valkenburg zijn op 29 en 30 april!

Pop en rock op Koninginnenacht
De avond van 29 april, Koninginnenacht, staat in het teken van de pop- en rockmuziek. Die avond gaat de tent om 19.00 uur open. Rond de klok van 19.30 betreedt de Katwijkse band Reloaded als eerste het podium. Deze 10-koppige formatie is een complete band met onder meer drie zangeressen, een toetsenist en een saxofonist. Zij staan in feite symbool voor wat Castellumpop dit jaar aan variatie wil bieden in muziekstijlen: Reloaded brengt het ene moment een klassieker uit de jaren vijftig, en het andere moment een hardrocksong uit de eighties. Het repertoire: werk van Etta James, Whitesnake, CCR, Bob Marley en vele anderen!

Later op de avond is het tijd voor The Unusual, een nieuwe Valkenburgse band met een aantal bekende gezichten. Brian Oudshoorn, Dennis Guyt en Ton Groenendijk kent u al. Voor wie op 16 maart in de Peuk was bij de benefietavond voor Kind in Oost-Europa, heeft ook al kennis kunnen maken met de Barry Smit op zang en Erik Labree op gitaar. Samen brengen ze lekkere rock uit de laatste vijf decennia: van Sharp Dressed Man tot Jeremy en Wicked Games.

Eeuwen muziekgeschiedenis in één feest gegoten!

Brick Blues Band Revival
Op Koninginnedag komen eeuwen muziekgeschiedenis bij elkaar in één groot feest. Na de troonswisseling, die van 12.00 tot 16.30 uur live te volgen is in de feesttent op het Castellumplein (koffie en thee gratis!) kan Valkenburg allereerst genieten van een geweldige bluesband. The Brick Blues Band Revival is een rotsvaste bluesrock formatie uit de Bollenstreek! De in 2003 door Dennis Monincx opgerichte bluesband is jarenlang een begrip geweest in de regio Leiden. In 2007 werd het door werk en opleidingen van de verschillende bandleden een tijd lang stil rondom de Brick Blues Band. Maar de blues kruipt toch waar het niet gaan kan, en eind 2010 wordt de letterlijk steengoede band weer nieuw leven ingeblazen. Machiel, Thomas, Arthur, Rob en Dennis staan voor dansbare bluesrock, honingzoete bluesballads en natuurlijk scheurende gitaarpartijen. Ze spelen vol verve covers van legendarische blueshelden als Stevie Ray Vaughn, BB King, Gary Moore en andere grootheden. Er wordt enthousiast gewisseld in tempo en genre, want de band beschikt ook over prima eigen werk met nummers zoals ‘All about the blues’ dat staat als een huis! Deze muzikanten staan garant voor een uitdagende, professionele performance waarmee ze elk optreden een swingende en soms zelfs onvergetelijke bluesavond maken.


Brick blues band revival

The Boogie Dogs
The Boogie Dogs uit de omgeving van Alkmaar zijn de vertolkers van authentieke rock n’ roll. Zij brengen vooral nummers in de stijl van het legendarische ‘Million Dollar Quartet’: Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Johnny Cash en Elvis Presley. Ron Benning, Daniël Bethlem en Victor van Piggelen vormen samen de harde kern van de band. Ze maken daarnaast gebruik van gastmuzikanten, die allen met het grootste plezier op het podium staan. Hun energie, denk aan het plukken aan de staande bas, voeten op piano’s en dergelijke, werkt aanstekelijk!

 |
the boogie dogs

Pro(ost) swing folk
Als hoofdact voor Koninginnedag 2013 heeft het bestuur van stichting Castellumpop de Noordwijkse formatie Pro(ost) kunnen boeken. Zij zijn de vertolkers van het tijdloze folk genre. Castellumpop heeft de Pr(ost) al vaker gevraagd en eindelijk is het gelukt om deze toppers te boeken!

Vooral de Ierse en Schotse Folk nemen in het repertoire van Pro een prominente plaats in. Ook Engelse en Amerikaanse Folk en af en toe zelfs nummers uit geheel andere hoek worden bij wijze van experiment ver-Pro-ed. Covers van bands als The Mc Calmans, The Dubliners en Christy Moore nemen een centrale plaats in tijdens de optredens van Pro, maar ook een incidenteel nummer van Motörhead , nummers van New Model Army en een gepaste portie Nederfolk worden niet geschuwd.

Pro wordt op het Castellumplein uitgebreid met Fer en Marcel uit Lost; respectievelijk drummer en toetsenist. De formatie die dan ontstaat, is Proost! Proost kan vergelijkingen met The Pogues en Dropkick Murphys doorstaan. Kenmerkend bij dit soort gelegenheden zijn de positieve reacties van jonge punkers, shantykoorfans op leeftijd en alles wat zich daar tussenin beweegt.

Al ruim honderd keer heeft Pro(ost) fans en voorbijgangers weten te boeien. Pro(ost) is echter niet dagelijks te zien. Bij dit amateurgezelschap staan speelplezier en gezelligheid centraal. En dat zie je terug op het podium. Valkenburg kan zich voorbereiden op een fantastisch feest!


Pro swing folk

Author: Linda

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *