Muziekprogramma Paardenmarkt 2014 bekend

Het muziekprogramma rond de viering van de 1070e editie van Neerlands Oudste Paardenmarkt is bekend! Zowel op woensdag 10 als op donderdag 11 september is er live muziek van 17.00 tot 23.00 uur.

KennehDe eerste band op de woensdag kennen we nog van vorig jaar: de Achterhoekse formatie Kennèh. Zij wisten het Castellumplein goed aan de gang te krijgen en dat willen we graag nog een keer meemaken! Kennèh staat voor feest en Achterhoeks amusement! Het repertoire bestaat uit covers van Rowwen Hèze, Boh Foi Toch, The Pogues en Pater Moeskroen. Dit alles wordt afgewisseld met eigen werk, uiteraard in de stijl van de eerder genoemde bands. De band speelt op kermissen, in gezellige zalen, tentfeesten en kroegen voor alles en iedereen. Kennèh staat garant voor een anderhalf uur durend programma vol met polka’s, walsen, polonaises en zelfs een heuse Achterhoekse Klompendans met prijzen. Daarbij laten ze u de “olderwets gezellige” sfeer uit de Achterhoek proeven.
Daarna is het de beurt aan DJ William, die vanuit de regietent op het plein de meeste feestelijke muziek over Valkenburg zal uitstorten. Dit alles om het dorp verder op te warmen voor de hoofdact van de woensdag: jeWelste uit Leiden.

jeWelsteDeze band staat al jaren op het verlanglijstje van Castellumpop en nu gaat het dan eindelijk gebeuren! jeWelste is typisch zoʼn band waar je nooit genoeg van krijgt. Met een niet aflatende energie dendert de band al ruim 8 jaar over ’s lands podia. Geweldige nummers van de 70s tot nu, van Bohemian Rhapsody tot Sex on Fire. De mannen van jeWelste schuwen niets, behalve de platgetreden paden. Fantastisch uitgevoerd, superenthousiast en altijd 100% rock-‘n-roll garantie!
Niet voor niets werd jeWelste in 2009 door niemand minder dan Guus Meeuwis gevraagd om vijf keer het voorprogramma te verzorgen van zijn ‘Groots met een zachte G’ tour in het Philips Stadion en het Abe Lenstra Stadion. Niet voor niets is jeWelste een graag geziene gast op festivals, waar ze regelmatig op de posters stonden met acts als Kane, Van Velzen, Racoon en Bløf. Niet voor niets is jeWelste regelmatig buiten de landsgrenzen te vinden (o.a. in Val Thorens, Valencia en Londen). Niet voor niets reageerde alle grote Queen-fanclubs en Giel Beelen laaiend enthousiast op de versie die jeWelste van Bohemian Rhapsody opnam. En niet voor niets heeft de band vanaf het begin een grote en trouwe fanbase.
Met overweldigende shows en ludieke acties bloeit jeWelste als nooit tevoren! Aan het repertoire wordt voortdurend nieuw materiaal toegevoegd: regelrechte knallers, ‘vergeten’ nummers die bij iedereen een vlaag van herkenning teweegbrengen en bewerkingen van recente songs. Alles is elk optreden net even anders, maar altijd 100% jeWelste.

Donderdag

Support ActOp donderdag is het podium op het Castellumplein allereerst voor Support Act. Support Act is een 6-mans coverband (excusez: 4 mannen en 2 dames) uit Katwijk en omgeving. De band is in 2000 begonnen in de plaatselijke café’s maar breidde haar speelterrein al snel uit naar feesttenten, bedrijfsfeesten en bruiloften.
De bandsamenstelling is in de loop der tijd hier en daar wat veranderd, het repertoire (uiteraard) ook maar wat gebleven is, is het spelplezier van de bandleden. Geen stijf gezelschap dat plichtsmatig een lijstje met nummers afraffelt maar een swingende band waar vanaf spat wat ze beleven: lol!
De band speelt een gevarieerd repertoire dat bestaat uit de beste nummers van de 70’s tot aan de hits uit de hedendaagse hitlijsten: een TOP 2000 repertoire als het ware. Support Act is een lekkere ‘voor-elk-wat-wils-band’ om vrolijk van te worden! Zangeressen Marjolijn en Angela staan samen garant voor een dijk aan vocaal ‘geweld’ in positieve zin: dit moet je horen!

Ook na het optreden van Support Act gaat het feest der herkenning gewoon door met Bart Heemskerk! Valkenburg kan geen genoeg van hem krijgen en terecht! De Rijnsburger van oorsprong brengt Hollandse feestmuziek in de stijl van Alex, Jeroen van der Boom en vele anderen. Meezingen maar!

Plork en de AannemersEn last but not least op de donderdag: Plork en de Aannemers! Wat dit voor band is… Nouja, laat ze het zelf maar vertellen:

-citaat-
Enkele jaren geleden zag Plork en de Aannemers het levenslicht, wat begon als een geintje in de kroeg is uitgegroeid tot een rockende stampende feestmachine met het geingehalte hoog in het vaandel. Dit is natuurlijk niet vreemd want alle leden van de band hebben hun sporen in de showbusiness ruimschoots verdiend. Zo was Plork jarenlang voorzanger in een kozakkenkoor, Aannemer 1 was tamboer bij de fietsfanfare van de Raboploeg, Aannemer 2 speelt nog steeds bij een dakkapel uit Laren en Aannemer 3 was vier jaar lang solist bij het Klingeltingel Dreieck Ensemble uit Steinfurt. Door deze verschillende invloeden heeft Plork en de Aannemers zich ontwikkeld tot een unieke en veelzijdig inzetbare band.

Van jaarmarkt tot sportpaleis, van buurtkroeg tot feesttent, overal waar Plork en de Aannemers zijn geweest is het publiek totaal verbouwereerd achtergebleven alsof er een tornado door de straat is getrokken.
Mede door deze aanpak zijn Plork en de Aannemers populair bij bouwvakkers, opa’s en oma’s, metalheads, gabbers, accountants, chauffeurs, agrariërs, rappers, leerkrachten, fans van Frans Bauer, de belastingdienst en natuurlijk hun eigen ouders.

Zo heeft Plork en de Aannemers al vele hoogtepunten gekend (de dieptepunten zijn we uiteraard vergeten) zoals meerdere malen optreden op de Zwarte Cross voor 250000 mensen, op Stoppelhaene en Dauwpop waar het bezoekersaantal toch al gauw 50000 personen was (alleen al tot de mengtafel).
Ook zijn de heren al diverse malen bij de 3FM studio geweest voor live optredens op de radio en zijn ze de enige band die 3 jaar op rij in het 3FM Serious Request Glazen Huis heeft opgetreden. Tevens zijn ze niet van TV-Oranje te slaan, het is vaak geprobeerd maar het is nog niemand gelukt.
Gelukkig zijn wij ondanks alle succes nog steeds gewoon en bescheiden gebleven en wij hopen u graag tegen te komen bij een van onze concerten in den lande.

Met vriendelijk groet,
Plork en de Aannemers

-einde citaat-

Kortom: dit mag je niet missen!

Author: Linda

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *