Mart 2017: Van stijldansbare tot compleet-uit-je-dak muziek op het Castellumplein

Op en rond de tweede woensdag in september viert Valkenburg dit jaar de 1073e editie van Neerlands Oudste Paardenmarkt. Stichting Castellumpop is, in samenwerking met Stichting Festivalk, verantwoordelijk voor het muziekprogramma op het Castellumplein, waar heel veel festiviteiten plaatsvinden rond Mart 2017. Of je nu wilt stijldansen, of compleet uit je dak wilt gaan, het kan allemaal!

Dinsdag 12 september, 22.15-23.00 uur: Martconcert Valkenburg’s Harmonie

Aan de vooravond van de Mart organiseert Castellumpop in samenwerking met Valkenburg’s Harmonie alweer het vierde Martconcert. Na drie succesvolle edities is onze plaatselijke trots er helemaal klaar voor, ook nu onder leiding van dirigent Frank de Jong. De Harmonie brengt samen met een combo en zangeres Marysia van der Laken een prachtig concert ten gehore op het Castellumplein, direct na de afloop van de taptoe. Tijdens dit concert kunt u een aansprekende mix van zowel Nederlandse als internationale popmuziek verwachten, met een strakke orkestrale begeleiding. Denk aan klassiekers van bijvoorbeeld Dolly Parton, Randy Crawford of Benny Neyman, maar ook wat eigentijdsere muziek van bijvoorbeeld Adele en Amy Winehouse zullen voorbij komen. Voor zitplaatsen wordt gezorgd, maar staan, dansen en meezingen mag natuurlijk ook!

 

 

Woensdag 13 september, 17.00-23.00 uur: Johnny & the Gangsters of Love en Night Flight to Rio

Als je vorig jaar bij de oldtimershow van Festivalk geweest bent, heb je al kennisgemaakt met Johnny & the Gangsters of Love. De band maakt dit jaar vanaf 17.00 uur het Castellumplein onveilig met zijn rock-’n-rolloptredens vanuit de blauwe Chevrolet Impala. De band is steevast ‘op de vlucht voor de politie’, These boots are made for walkin’ is regelmatig onderdeel van het repertoire en een optreden is altijd een bliksembezoek.

 

 

 

 

 

 

Vanaf 20.15 uur is het tijd voor Night Flight to Rio. Deze partyband zorgt met haar 10-koppige bezetting voor een onvergetelijke ervaring. Het is dé feestband van dit moment, vol passie en enthousiasme. De energie die Night Flight to Rio meeneemt werkt aanstekelijk. Pop, Dance/Club, Rock, Soul en Disco worden samengesmolten tot een sensationele show.

 

 

 

Donderdag 14 september, 17.00-23.00 uur: 2 For The Show, Kennèh, STTRBSTN en Skoften Sloopservice

Wil je een ware muzikale rollercoaster-ervaring opdoen, dan moet je op Tweede Martdag op het Castellumplein zijn! Castellumpop heeft gezorgd voor een opbouwend muziekprogramma, waarin voor elk wat wils is te vinden.

Om 17.00 uur beginnen we met 2 For The Show. Toen zij enige jaren geleden ook op het Castellumplein optraden, werd er zelfs gestijldansd voor het podium! Dat kan nu ook weer, maar het hoeft natuurlijk niet. Geniet gewoon van het megabrede repertoire van dit Noord-Hollandse duo. Van kleine cafés tot rockende feesttenten: 2 For The Show heeft er de boel vermaakt! Met een arsenaal van meer dan 300 wereldhits is 2 For The Show de verzoekjesband bij uitstek. U vraagt, zij spelen!

 

 

 

 

Vanaf 19.00 uur is het podium op het Castellumplein helemaal voor Kennèh. Kennèh is dé Nederfolkband uit de Achterhoek die al jarenlang zijn onstuimige sporen trekt door het hele land: waar ze ook komen, het wordt er altijd ouderwets gezellig! Hoe? Pak als stevige basis herkenbare nummers van onder andere Limburgse trots Rowwen Hèze, Pater Moeskroen en het Brabantse BZB, voeg daar wat herkenbare Nederpopklassiekers, in geheel eigen stijl gebracht aan toe en voila!

 

 

Vanaf 21.00 uur is het podium én het Castellumplein helemaal klaar voor een heerlijke bak ‘herrie’ voor een jong publiek. Te beginnen met STTRBSTN (spreek uit: Stuiterbeesten). Dat is met stip één van de meest energieke DJ/MC-acts van het moment. Met opzwepende tracks, heupstimulerende mixtapes en knotsgekke shows zetten ze al sinds 2014 overal en nergens de boel op stelten. De eerste twee jaar van hun carrière stonden ze al op ruim 200 events, waaronder Latin Village, Paaspop, Decibel, Dream Village, City of Dance, Sunset Festival én het Amsterdam Dance Event. Muzikaal gezien wordt hun sound regelmatig omschreven als Freestyle of Eclectic, maar zelf noemen ze het Fissastyle. STTRBSTN bouwt altijd een feestje, waar en met wie dan ook!

Het laatste Castellumpop-uur van Mart 2017 gaan we maximaal beleven met Skoften Sloopservice. Skoften.net komt met een speciale service voor elke gelegenheid waar het de hoogste tijd is voor een goed, dampend en stampend feest. Een feest waarbij je ongestoord he-le-maal uit je plaat kunt gaan: de Skoften Sloopservice! De Sloopservice ken je van de wekelijkse ‘Breek de Week’-mixen: 3 minuten vol vette early hardcore gecombineerd met een shitload aan beelden van dansende internet-gekkies. De twee gezichten van één van de grootste mannenblogs van Nederland komen naar Valkenburg om elke stage, bezoeker én zichzelf finaal te slopen. Meet Tim, een klein beetje happy, die zorgt voor superieur stampwerk met een krokante jaren 90 bite. MC Sloopkogel a.k.a. Evert laat het publiek hakken, stampen, zagen, beuken en vooral ZWETEN!

Author: Linda

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *