Koningsnacht en Koningsdag: Kinderspeelmiddag en muziek van ingetogen akoestisch tot DJ-geweld

Stichting Castellumpop kijkt reikhalzend uit naar Koningsdag 2016. Voor Koningsnacht op dinsdag 26 april en Koningsdag op woensdag 27 april heeft Castellumpop een gevarieerd muziekprogramma samengesteld. De Kinderspeelmiddag vormt daarnaast inmiddels een vast onderdeel van het Koningsdag-programma. In en rond de feesttent op het Valkenburgse Castellumplein belooft het één groot feest te worden, waarbij de muziek zich beweegt tussen ingetogen akoestisch en uitbundig DJ-geweld. Natuurlijk zijn alle activiteiten van Stichting Castellumpop weer gratis toegankelijk.

Koningsnacht: SOG Band

SOG_Band_07_FBTijdens Koningsnacht is het Castellumpop-podium in zijn geheel voor de SOG Band. Zij zorgen er tussen 20.00 uur en 23.00 uur voor dat er geen enkele reden is om niet uit je dak te gaan! In korte tijd is de SOG Band uitgegroeid tot een van de leukste en populairste studenten coverbands van Nederland. Met knallende optredens door het hele land is bij menig studentenfeest, bruiloft of bedrijfsfeest het dak eraf gegaan. Zo hebben de mannen van de SOG Band de afgelopen tijd het podium mogen delen met een aardig lijstje Nederlandse artiesten, onder wie Ilse de Lange, Alain Clarke en Guus Meeuwis. Verder hebben ze live optredens in de studio bij Radio 538 en Radio Veronica gedaan en is de SOG Band we in een landelijke contest door Radio Veronica uitgeroepen tot een van de drie beste coverbands van 2015. Qua muziekstijl gaat het met de SOG Band alle kanten op, met maar één doel: het feest moet losgaan! De SOG Band speelt een gevarieerde set met verrassende nummers. De nieuwste dance-hits gaan naadloos over in oude rock-klassiekers,

waarna de feestgangers flink de keeltjes kunnen smeren voor de bekendere meezingers. Ook de nodige festivalknallers en zelfs oude boyband-songs zullen de revue passeren. Alle nummers worden uiteraard in een SOG-jasje gestoken.

Koningsdag: Kinderspeelmiddag, Jan en Brian, 100% NL Meezingfeest en Rave van Fortuin

20150427 Speelmiddag en Junior Songfestival (11)  Op Koningsdag is de tent op het Castellumplein al om 13.00 uur open. Vanaf 14.00 uur speelt zich rondom de tent dan de Kinderspeelmiddag af. Never change a winning team, dus ook dit jaar kunnen de kids zich weer gratis vermaken in de speeltruck en de doorloopjungle. Ook kun je je weer laten schminken! De truck en de doorloopjungle blijven op woensdag 27 april tot uiterlijk 20.00 uur staan en de schminktent blijft staan tot 18.00 uur.

Tijdens de Kinderspeelmiddag mogen we twee oude bekenden op muzikaal gebied verwelkomen: Jan van der Nagel en Brian Oudshoorn! En daar zijn we erg blij mee, want het is al ‘een tijdje’ geleden dat ze samen hebben opgetreden op Castellumpop. Ze zullen echter niet op het podium te vinden zijn, maar rondom de tent. Met hun akoestische set staan ze midden tussen het publiek op het terras, zodat iedereen deze Valkenburgse helden van dichtbij kan meemaken.

 

100%NL logoRond de klok van 16.00 uur is het tijd voor het 100% NL Meezingfeest. Die kennen we nog van Mart 2015. Normaal gesproken boekt Castellumpop nooit dezelfde act twee evenementen achter elkaar, maar voor het 100% Meezingfeest maakt de stichting graag een uitzondering. De DJ’s van 100% NL voelen perfect aan wat het publiek wil. In dit geval zijn dat Ronald Sebök (music producer bij 100% NL) en Lindo Duvall, die al bij meerdere radiozenders heeft gewerkt. Nu draait hij voor Radio 10 en 100% NL. Vanaf de eerste beats van de 100% NL DJ’s sta je in het leukste Hollandse café van Nederland. De mannen zetten de hele tent op zijn kop met de populairste feestnummers. Alle muzikale helden uit ons eigen landje komen deze avond voorbij. We gaan dus in één moeite door langs de hits van Jan Smit en André Hazes tot Guus Meeuwis en Armin van Buuren. Kortom: probeer maar eens stil te blijven staan en niet mee te zingen met het 100% NL Meezingfeest!

Rave van FortuinKoningsdag 2016 wordt op het Castellumplein afgesloten door niets of niemand minder dan Rave van Fortuin! Deze club van knotsgekke DJ’s betreedt het podium om 20.00 uur en stapt er om 22.00 uur weer vanaf. Eerder verzorgden ze al te gekke optredens op onder andere Mysteryland, de Zwarte Cross en het Solar Weekend festival. Het principe is eenvoudig: schrijf een aantal muziekgenres op een rad en draaien maar. Het lot van de avond ligt volledig in handen van het rad en de skills van het DJ-team. Daarnaast staat het sprankelende presentatie-duo je met alle liefde te woord. Dans van der Togt haalt zijn glitterpak uit de mottenballen en Leontien zoekt haar push-up weer op. Het rad wordt gecheckt, gesmeerd en volgekliederd met de meest vette en foute muziekstijlen. Verwacht alle muziek die niet meer mag, maar stiekem nog steeds op nummer1 staat in ieders party-playlist.

 

Author: Linda

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *