Koningsnacht en Koningsdag: één groot feest!

VALKENBURG, 17 APRIL 2015 – Op zaterdag 25 april en maandag 27 april organiseert Stichting Castellumpop weer verschillende activiteiten rond Koningsnacht en Koningsdag. Op het Valkenburgse Castellumplein is er op Koningsnacht live muziek en is er op Koningsdag een Kinderspeelmiddag en zijn er meerdere landelijk bekende DJ’s in actie te zien en te horen. Alle activiteiten van Castellumpop zijn gratis toegankelijk.

Koningsnacht: Lekker Bezig! en Coverpartyfoto3

Tijdens Koningsnacht is de feesttent op het Castellumplein open vanaf 18.00 uur. Een uurtje later is het podium geheel voor Lekker Bezig! Vijf stoere rockende tieners uit Katwijk en omgeving. Geen zoetsappige liedjes over vlinders in de buik maar stampende platen uit de hitparade rammen deze jongens eruit. Dansen, springen op rock, pop en dance met veel confetti, dat is wat zij het publiek bieden.
Later op de avond gaat het feest gewoon door met Coverparty. Deze zeskoppige formatie uit de Bollenstreek brengt de meest uiteenlopende covers uit de laatste vijf decennia in de meest uiteenlopende muziekstijlen: pop, jazz, funk en soul worden moeiteloos afgewisseld met bijvoorbeeld rock, dance, hiphop, R&B en Nederlandstalige muziek. Kortom: geen enkele reden om niet mee te swingen met dit feest der herkenning! Het Koningsnacht-programma duurt tot 23.00 uur

 

Koningsdag: Kinderspeelmiddag en Junior Songfestival On Tour

Junior Songfestival On Tour Logo met RachelMede dankzij een bijdrage van de wijkraad is het mogelijk om ook dit jaar weer een kinderspeelmiddag te organiseren. Op maandag 27 april staan er vanaf 14.00 uur een speeltruck en een springkussen op het Castellumplein. Ook kunnen kinderen zich weer gratis laten schminken. De onderdelen van de kinderspeelmiddag blijven tot ’s avonds 20.00 uur op het Castellumplein staan.

Ook in het muziekprogramma is rekening gehouden met de jongere jeugd. Om 16.00 uur is het namelijk tijd voor het Junior Songfestival On Tour! Het Junior Songfestival is al ruim 10 jaar de populairste talentenjacht voor kinderen tussen 10 en 15 jaar. Junior Songfestival On Tour is een interactieve show, waarbij de Menno de Boer 2014kids worden meegenomen op een muzikale reis. Alle grote hits uit de geschiedenis van het Junior Songfestival komen natuurlijk voorbij, maar ook de populairste hits van dit moment.

Koningsdag: Castellumpop goes dance!

 

Om 19.00 uur komt niemand minder dan Radio 538-DJ Menno de Boer op het Castellumpop-podium. Muziek en Menno de Boer zijn z’n hele leven al één. Dat hoor je in zijn eigen nieuwe radioshow op Radio 538, maandag- tot en met donderdagavond tussen 19:00 en 21;00. Maar als je regelmatig in een club of op een festival staat, weet je dat Menno al jaren garant staat voor een overtuigende stage-performance. De afgelopen jaren heeft Menno de Boer z’n territorium uitgebreid tot ver buiten Nederland. Hij draaide in de vakantie-hotspots van jong Nederland in Portugal, Spanje, Griekenland en Bulgarije maar zelfs ver daarbuiten, waaronder Mexico. Ook staat hij regelmatig geprogrammeerd op festivals in Nederland. Menno zweept het publiek op met de nieuwste tracks, eigen mash ups, gekke uitstapjes en de grootste hits!

De grote uitsmijter van Koningsdag 2015 is de Hilversum House Mafia. Hilversum House Mafia is een project van 3FM DJ’s Domien Verschuuren en Tjitse Leemhuis, die naast hun radiowerkzaamheden graag het publiek in het land vermaken op de beste feestjes. Domien presenteert dagelijks van 19 tot 22 uur de avondshow op 3FM waarin hij met de luisteraar op zoek gaat naar de nieuwste tracks en je muzikaal vergezelt in de avonduren. Daarnaast was Domien een van de Hilversum House Mafia press 2015 (1)drie 3FM-DJ’s die zich in december lieten opsluiten in het Glazen Huis in Haarlem. Tjitse (alias Tjibbe Tjibsma), wie kent ‘m niet? Bekend van dé radiosensatie op je vrijdagavond, Ekstra Weekend. Daarnaast produceert hij het programma MetMichiel. Een optreden van de Hilversum House Mafia betekent de nieuwste hits in een stevige housebeat, sfeer verhogende confettiknallers en één doel: een uitzinnige menigte in de zaal!
Het Koningsdag-programma eindigt op 27 april om 22.00 uur. Kortom: wees er op tijd bij, mis het niet!

Author: Linda

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *