jeWelste en Plork en de Aannemers hoofdacts Mart 2014

Stichting Castellumpop en Stichting Festivalk zijn klaar voor hun deel van de viering van de 1070e editie van Neerlands Oudste Paardenmarkt. Castellumpop heeft, in samenwerking met Festivalk, een feestelijk muziekprogramma samengesteld voor woensdag 10 en donderdag 11 september. Valkenburg geniet altijd van de laatste restjes nazomer, voordat ‘na de mart’ de herfst zich vaak meteen doet gelden. Wat is er dan mooier om met zijn allen te genieten van geweldige muziek, naast de vele andere activiteiten die rondom de tweede woensdag in september worden georganiseerd?

Centrale plaats voor de festiviteiten rond Neerlands Oudste Paardenmarkt is het Castellumplein, midden in het oude dorpscentrum van Valkenburg. Zowel op woensdag 10 als op donderdag 11 september is er live muziek van 17.00 tot 23.00 uur. Tussendoor staat DJ William garant voor al even gezellige feestmuziek.

Woensdag: Kennèh en jeWelste
De eerste band op de woensdag kennen we nog van vorig jaar: de Achterhoekse formatie Kennèh. Zij wisten het Castellumplein goed aan de gang te krijgen en dat willen we graag nog een keer meemaken! Kennèh staat voor feest en Achterhoeks amusement! Het repertoire bestaat uit covers van Rowwen Hèze, Boh Foi Toch, The Pogues en Pater Moeskroen. Dit alles wordt afgewisseld met eigen werk, uiteraard in de stijl van de eerder genoemde bands. Kennèh staat garant voor een anderhalf uur durend programma vol met polka’s, walsen, polonaises en zelfs een heuse Achterhoekse Klompendans met prijzen. Daarbij laten ze u de “olderwets gezellige” sfeer uit de Achterhoek proeven.
Daarna is het podium helemaal van jeWelste uit Den Haag. Deze band staat al jaren op het verlanglijstje van Castellumpop en nu gaat het dan eindelijk gebeuren! jeWelste is typisch zoʼn band waar je nooit genoeg van krijgt. Met een niet aflatende energie dendert de band al ruim acht jaar over ’s lands podia. Geweldige nummers van de seventies tot nu, van Bohemian Rhapsody tot Sex on Fire. Niet voor niets werd jeWelste in 2009 door niemand minder dan Guus Meeuwis gevraagd om vijf keer het voorprogramma te verzorgen van zijn ‘Groots met een zachte G’ tour in het Philips Stadion en het Abe Lenstra Stadion. Niet voor niets is jeWelste een graag geziene gast op festivals, waar ze regelmatig op de posters stonden met acts als Kane, Van Velzen, Racoon en Bløf. Niet voor niets is jeWelste regelmatig buiten de landsgrenzen te vinden (o.a. in Val Thorens, Valencia en Londen). Niet voor niets reageerde alle grote Queen-fanclubs en Giel Beelen laaiend enthousiast op de versie die jeWelste van Bohemian Rhapsody opnam. En niet voor niets heeft de band vanaf het begin een grote en trouwe fanbase.

Donderdag: Support Act, Bart en Plork en de Aannemers
Op donderdag is het podium op het Castellumplein allereerst voor Support Act. Deze zeskoppige Katwijkse formatie is in 2000 begonnen in de plaatselijke café’s, maar breidde haar speelterrein al snel uit naar feesttenten, bedrijfsfeesten en bruiloften.
De bandsamenstelling is in de loop der tijd hier en daar wat veranderd. Het repertoire ook, maar wat gebleven is, is het spelplezier van de bandleden. Dat zie en hoor je terug als je Support Act in actie ziet op het podium. Wat ze beleven spat er vanaf: lol!
De band speelt een gevarieerd repertoire dat bestaat uit de beste nummers van de seventies tot aan de hits uit de hedendaagse hitlijsten. Support Act is een lekkere ‘voor-elk-wat-wils-band’ om vrolijk van te worden! Zangeressen Marjolijn en Angela staan samen garant voor een dijk aan vocaal ‘geweld’ in positieve zin: dit moet je horen!
Ook na het optreden van Support Act gaat het feest der herkenning gewoon door met zanger Bart! Valkenburg kan geen genoeg van hem krijgen en terecht! De Rijnsburger van oorsprong brengt Hollandse feestmuziek in de stijl van Alex, Jeroen van der Boom en vele anderen. Meezingen maar!
De klapper van de donderdagavond: Plork en de Aannemers! Wie al eens naar de Zwarte Cross is geweest, kan ze haast niet hebben gemist. Ook waren ze al drie keer te gast in het Glazen Huis van 3FM Serious Request en traden ze op bij festivals als Stoppelhaene en Dauwpop. Hun repertoire is net zo knotsgek als de vier bandleden zelf: in belachelijke kostuums knopen ze op bijzondere wijze de meest uiteenlopende nummers en muziekstijlen aan elkaar: sta je het ene moment te swingen op een dancemix, het andere moment brul je mee met ‘Of je worst lust’ of sta je de Macarena te doen. Denk je een nummer van Rammstein voor je kiezen te krijgen, blijkt het ineens een hit van Abba te zijn. Een optreden van Plork en de Aannemers meemaken zonder te lachen is in feite een kansloze missie. Stil blijven staan: ook onmogelijk.

Kortom: wie van muziek en van een goed feestje houdt, moet op woensdag 10 en donderdag 11 september in Valkenburg zijn!

Author: Linda

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *