Het is weer MART!

Het is al weer de 1068e editie van Neerlands Oudste Paardenmarkt in Valkenburg. De festiviteiten worden georganiseerd door onder meer het paardenmarktcomité, Oranjevereniging Wilhelmina, Festivalk, De Terp, De Biertrom, De Peuk, Jivak, Castellumpop en een aantal andere verenigingen. Samen zorgen zij weer voor een echte Valkenburgse paardenmarkt.

Voor wat betreft de muziek start het feest al op zaterdagavond 8 september, als De Peuk, Jivak en Castellumpop samen de miniplaybackshow houden in jeugdsoos De Peuk aan het Rekreatiepad.

De playbackshow gaat die avond om 19.30 uur van start. Op dinsdag 11 september gaat het muziekprogramma verder. Na de lampionnenoptocht komt de taptoe op het Castellumplein te Valkenburg. Beide activiteiten zijn georganiseerd door OV Wilhelmina.

Na de taptoe het tijd voor de is de Maxi Playbackshow! Iedereen kan zich hier voor opgegeven om zijn playbackkunsten te vertonen. Een gezellig leuk gek begin van de mart.

Naast de vele andere activiteiten komen er woensdag en donderdag om 17.00 uur diverse bandjes optreden op het Castellumplein. Castellumpop zorgt weer voor een gezellig swingend Valkenburgs muziekprogramma.

Muziekprogramma woensdag 12 september
Het start met de Leidse pop/rockcoverband Breaking Day’s. De band bestaat uit vijf gedreven leden: Robin (gitaar), Arnaud (toetsen), Renko (zang en gitaar), Arjan (drums) en de Valkenburger Vincent Bolland (bas). Met hun uitgebreide repertoire spreken zij een breed publiek aan. Zo spelen zij onder andere nummers van The Rolling Stones, Guns ’n Roses, Aerosmith, maar ook Robbie Williams, Britney Spears en Katy Perry komen aan bod. Ze weten er altijd weer een spetterend optreden van te maken!


Breaking day`s

Vervolgens een optreden van de feestband Dakkeraf. De band bestaat uit slechts 3 bandleden: Gertian Piek (zang en gitaar), Hans Krüger (zang en bas) en Albert Jan Aukema (drums). Van oorsprong is het een coverband, maar sinds 2009 brengen ze ook eigen nummers uit en met succes. Hun eerste single “Zo Verliefd” is in de Nederlandstalige top 30 tot nummer 8 gekomen en in 2010 maakte de band hun debuut op de nationale televisie bij Carlo en Irene in het programma Life 4You. Hun eigen nummers worden regelmatig in feesttenten gedraaid en volop meegezongen. Daarnaast spelen ze swingende covers als La Bamba, Jij bent de zon, Proud Mary en Great Balls of Fire waarbij bijna letterlijk het dak er af gaat. Met hun energie en humor wordt elke show een knaller om niet snel te vergeten.


Dakkeraf

De avond wordt afgesloten met de Nederlandstalige coverband Los uit Leiden. De band bestaat uit zeven bandleden: Robert Toet (zang), John Dekker (bas), Johan Koenen (drums), Matthijs Ledegang (toetsen), Jerom Hakker (gitaar), Daan Bogers (trompet) en David Romanelle (sax). Het wordt een heerlijk avondje lang meezingen met de aller- fijnste en bekendste Nederlandstalige hits. Zo spelen ze nummers van Guus Meeuwis, Doe maar, De dijk, Bløf, Van Dik Hout, Peter Koelewijn, Drukwerk en Het Goede Doel. Los is dé Nederlandstalige coverband van Nederland!


Los

Muziekprogramma donderdag 13 september
Het begint met een optreden van Boys 4 Shore. Boys 4 Shore is de ‘mannenafdeling’ van popkoor Pop 4 Shore. Ze zingen namelijk pop- en rocksong uit de jaren ’60 tot nu. Het koor is opgericht in maart 2006 en heeft inmiddels zo’n 50 zangers en zangeressen uit Katwijk en omstreken. Boys 4 Shore komt met een mannetje of 8 naar het Castellumplein. Zij weten nieuwe nummers altijd weer stijlvol of swingend neer te zetten. Het is niet alleen genieten van de prachtige muziek en zang, maar het is ook erg leuk om te zien.


Boys 4 Shore

Daarna komt 2 For the Show, een verzoekjesband uit de regio Noord-Holland. De band bestaat uit slechts twee leden, Ron Benning (gitaar en zag) en Daniel Bethlem (toetsen en zang). Ze staan samen al elf jaar op het podium. Met z’n tweeën weten ze er een gezellig feest van te maken. Ze bieden een repertoire van wel 300 nummers. Hier zit van alles in: Pop, Rock (’n Roll), Disco, Country, Folk, Nederpop, Latin, oftewel: keus zat! Verzoekjes indienen is natuurlijk een must!


2 for the show

De Paardenmarkt wordt afgesloten met coverband Tot Laterz. De band bestaat uit wel elf leden, vier meiden en zeven mannen. Ze bieden een gevarieerd repertoire van soul tot rock en van disco tot pop. Met hun steengoede covers staan zij garant voor een muzikaal feest! Dit doen zij met veel zang, piano, heel veel gitaarspel en met een spetterende blazerssectie.


Tot Laterz

Author: Linda

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *