De Bootlegs en Superfly Partyband in De Peuk

Op zaterdag 1 april aanstaande treden de Bootlegs en Superfly Partyband op in jeugdsoos De Peuk in Valkenburg. Dat is de eerste in een serie van zes Peuk-sessions, georganiseerd door Stichting Castellumpop. Inmiddels komt de kaartverkoop goed op gang. Het zou best eens kunnen dat er ook nog kaarten aan de deur te koop zijn, maar wie erbij wil zijn, doet er goed aan om tijdig kaarten te scoren. Kaarten zijn voor € 5,00 per stuk te koop bij Keurslagerij Timmers (Broekweg 2), Hoekstra Wheels (Torenvlietslaan 14), Tankstation Jongeneel (Voorschoterweg 15a) en bij John Smit en Linda Smit-van den Berg van Castellumpop (bestellen kan ook via een persoonlijk bericht op Facebook). De Peuk is die avond open vanaf 20.30 uur.

Toen Castellumpop op Facebook een oproep aan bands plaatste om zich aan te melden voor een optreden in jeugdsoos De Peuk in Valkenburg, kwamen er meteen genoeg aanmeldingen binnen om niet vijf, maar zes zaterdagavonden te vullen. Nu, een paar weken later, staat het jaarprogramma voor de Peuk-sessions goed in de steigers.

Er is in feite maar één band die het jaarprogramma zou kunnen openen en dat zijn natuurlijk de Bootlegs. De Bootlegs zijn in De Peuk ontstaan; op 5 november 1983 hadden zij daar als tieners hun eerste optreden. Daarna volgde een succesvolle periode met grotere en kleinere optredens. Het repertoire van de Bootlegs heeft altijd bestaan uit zorgvuldig uitgekozen pareltjes uit de voorbije en recente rockgeschiedenis. Na een periode van relatieve rust besloten de heren in de originele bezetting terug te keren in een ander jasje. Het elektrische geweld werd verruild voor een meer ingetogen akoestische setting. Arjan Paauw (zang), Rian van den Bosch (gitaar), Cas de Vries (bas) en René Barthen (drums) geven er de voorkeur aan om in een intieme setting hun repertoire, bijvoorbeeld hits van Daft Punk, Killers en Years & Years, aan het publiek te presenteren, maar voor de Peuk-sessions stappen ze nu toch weer een ‘echt’ podium op.

 

 

René Barthen is zo enthousiast over de Peuk-sessions, dat hij meteen ook zijn andere band, Superfly Partyband, heeft aangemeld. Dat betekent dat René in feite de hele avond op het podium vertoeft, waardoor het publiek de gelegenheid krijgt om verschillende muzikale kanten van deze klassedrummer te aanschouwen! Superfly Partyband speelt al vele jaren voor grote én kleine bedrijven, bruiloften en jubilea. Geen podium bleek te groot óf te klein. Herkenbaarheid en feestgehalte van het repertoire staan bovenaan. Superfly Partyband komt met acht muzikanten naar De Peuk: drie top-zangeressen, ondersteund door een stomende ritmesectie en percussionist. Heerlijke dance classics van de jaren ‘70 tot en met de toppers uit de huidige hitlijsten: de beste disco, soul en dance komt bij Superfly voorbij! Nummers als Aretha Franklin’s ‘Respect’ en ‘Don’t stop me now’ van Queen maken deel uit van het repertoire. Maar ook fans van Beyoncé, Katy Perry, Bruno Mars en Rihanna zijn bij Superfly aan het juiste adres.

Verder werken ook Graphic Services & Productions, JVG Audio en Bandcare mee aan het mogelijk maken van deze Peuk-session.

Author: Linda

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *