Castellumpop viert Koningsdag 2014: Twee dagen muziek en kinderspeelmiddag

Castellumpop voegt dit jaar een nieuw element toe aan het programma voor Koningsdag op zaterdag 26 april: een kinderspeelmiddag. Naast de feesttent staan er van 14.00 tot 18.00 uur een heuse speeltruck, een gezellige schminktent en voor de allerkleinsten een springkussen op het Valkenburgse Castellumplein staan. Maar natuurlijk is er vooral muziek: tijdens Koningsnacht op vrijdag 25 april van 19.00 uur tot middernacht en op Koningsdag van 15.30 tot 21.30 uur. En alles is gratis toegankelijk.

Koningsnacht tot ‘LAAT!’
Op vrijdag 25 april is de feesttent op het Castellumplein al vanaf 19.00 uur open. Onder het genot van een achtergrondmuziekje kan Valkenburg zich rustig opmaken voor het optreden van de eerste band.
Dat is LAAT! De naam daagt natuurlijk uit tot allerlei grappen, maar Castellumpop gaat er gewoon van uit dat ze op tijd zijn en dat zij gewoon om 21.00 uur kunnen beginnen. De band bestaat voornamelijk uit Valkenburgers. Alleen zanger Leen van Beelen komt uit Katwijk. Verder bestaat de band uit Arnoud de Vries (gitaar), Amy Notenboom (bas) en Thomas Cats (drums). Arnoud, Amy en Thomas  kennen we natuurlijk ook als vrijwilliger van Castellumpop. Hun repertoire: van André Hazes en Abba tot moderne rockmuziek. LAAT! beleefde in februari een succesvol debuutoptreden in De Peuk, toen de band belangeloos optrad tijdens de benefietavond voor De Peuk en IJsclub Nooitgedacht. Hun optreden duurt tot 23.30 uur, daarna is er nog gelegenheid om nog gezellig een half uurtje te blijven hangen met een drankje.

Koningsdag kinderspeelmiddag
Ook tijdens Koningsdag is heel Valkenburg al vanaf 14.00 uur welkom bij Castellumpop op het Castellumplein! De tent is open, en hopelijk laat het weer het toe om met zijn allen gezellig buiten op het terras te zitten.
Direct om 14.00 uur gaat het programma van Castellumpop van start met iets nieuws: een kinderspeelmiddag. Je ziet vooral gezinnen op Koningsdag meedoen aan de activiteiten in het dorp. Velen komen dan ook in de middag naar de feesttent op het Castellumplein, om gezellig met elkaar te praten en op het terras te zitten bij mooi weer. De kinderen rennen vaak over het plein en vermaken zich even, maar heel lang duurt dat vaak niet. Dat wordt nu anders! Mede dankzij een bijdrage van de Bedrijven Vereniging Valkenburg is het gelukt om een aantrekkelijk programma samen te stellen. Naast de feesttent vind je een speeltruck, waar je de leukste avonturen kunt beleven, met een glijbaan, een ballenbad, luchtkussens en noem maar op. Verder kunnen kinderen zich gratis laten schminken in de schminktent van Sigrid. En voor de kleinsten is er een aantrekkelijk springkussen, waar je in klimt, waar je lekker in kunt springen en rondrennen en waar je aan de andere kant via de glijbaan er weer uit komt. Alhoewel alle kinderattracties veilig zijn, is er natuurlijk wel EHBO aanwezig.
De schminktent is tot 17.00 uur open, de speeltruck en het springkussen blijven tot 18.00 uur op het plein staan.

Koningsdag muziekfeest    
Het muziekfeest gaat al in de loop van de middag van start. Om 15.30 uur betreedt de Laprä Band uit Ridderkerk het Castellumpop-podium. Voor Castellumpop zijn het oude bekenden. In 2009 brachten ze al een bliksembezoek aan Valkenburg. Toen moest namelijk hun optreden drastisch worden ingekort door de trieste gebeurtenissen in Apeldoorn. Gelukkig krijgen zij nu volop de kans om te laten zien wat ze kunnen! Zij brengen hits van onder meer Bruno Mars, James Brown, Otis Redding, De Dijk, Pink Floyd, The Scene en de Red Hot Chili Peppers. Het aantrekkelijke van de Laprä Band is dat zij de covers voorzien van een eigen twist, die aan te merken is als swingende funckrock.
Rond etenstijd is het podium helemaal voor Holie Kauw. Dat wordt genieten, meezingen en meedansen! Deze van oorsprong Wassenaarse band heeft zijn basis tegenwoordig in Noordwijk. Holie Kauw brengt covers in de meest uiteenlopende muziekstijlen. Rihanna, Herman Brood, Ilse DeLange, Golden Earring, Anastacia en Fleetwood Mac: ze komen allemaal voorbij.
Aan Breaking Days dit jaar de eer om Koningsdag af te sluiten. Deze band weet steeds weer te verrassen met nieuwe nummers. Muzikaal staat de band als een huis. Eerder hebben we ze al eens gezien als openingsband, maar de heren van Breaking Days verdienen het om nu eens als hoofact op het Castellumpop-podium te staan. Breaking Days is een pop/rock coverband uit de Leidse regio, opgericht in 2005. De heren van Breaking Days hebben zich ontwikkeld tot veelzijdige muzikanten, die sterk zijn in het brengen van het repertoire van onder andere Oasis, Muse en The Darkness. Tegelijkertijd staan ze bekend om hun girlsongs waaraan ze een eigen rocky twist geven. Denk aan nummers van Katy Perry, Britney Spears en Carly Rae Jepsen. En natuurlijk prijken ook classics van The Rolling Stones, The Beatles en Bryan Adams op hun playlist.

Fotobijschrift:
De Valkenburgse band LAAT! is op vrijdag 25 april te zien in de feesttent op het Valkenburgse Castellumplein.

Author: Linda

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *