Castellumpop goes dance met Koningsdag!

Castellumpop heeft het programma rond voor Koningsdag. Het enige wat het zelfde is als vorig jaar, is de Kinderspeelmiddag. Verder wordt alles anders. Voorheen waren het vooral live bands die op het Valkenburgse Castellumplein optraden, maar Castellumpop werkt dit jaar vooral met DJ’s op Koningsdag.

Voor kids
Mede dankzij een bijdrage van de wijkraad is het mogelijk om ook dit jaar weer een Kinderspeelmiddag te organiseren. Op maandag 27 april staan er vanaf 14.00 uur een speeltruck en een springkussen op het Castellumplein. Ook kunnen kinderen zich weer gratis laten schminken. De speeltruck is hetzelfde als vorig jaar, maar het springkussen is ‘gegroeid’. Er komt nu een doorloopjungle van 9 meter lang en 3,5 meter hoog.
Ook in het muziekprogramma is rekening gehouden met de jongere jeugd. Om 16.00 uur is het namelijk tijd voor het Junior Songfestival On Tour! Het Junior Songfestival is al ruim 10 jaar de populairste talentenjacht voor kinderen tussen 10 en 15 jaar. En het is niet zomaar een zangwedstrijd op televisie: het is namelijk de Nederlandse voorronde van het Junior Eurovisie Songfestival.
Door de jaren heen heefJunior Songfestival On Tour Logo met Rachelt het Junior Songfestival al vele artiesten opgeleverd, waaronder Lisa, Amy & Shelley (‘Adem In Adem Uit’ 2007), Rachel (‘Teenager’ 2011), Femke (‘Tik Tak Tik’ 2012), Alessandro (‘Una Chica Especial‘ 2012), MainStreet (‘Stop The Time’ 2012) en uiteraard Ralf Mackenbach. Deze laatste won het Junior Eurovisie Songfestival in 2009 met zijn nummer ‘Click Clack’.
Naast de goed bekeken tv-uitzendingen is het Junior Songfestival ook op locatie te bewonderen! Junior Songfestival On Tour is een interactieve show, waarbij de kids worden meegenomen op een muzikale reis. Alle grote hits uit de geschiedenis van het Junior Songfestival komen natuurlijk voorbij, maar ook de populairste hits van dit moment. Junior Songfestival On Tour wordt gepresenteerd door een deelnemer van het programma, die tijdens de show ook een optreden zal verzorgen.  Menno de Boer

Menno de Boer van Radio 538
Rond de klok van 19.00 uur komt niemand minder dan Radio 538-DJ Menno de Boer op het Castellumpop-podium. Muziek en Menno de Boer zijn z’n hele leven al één. Dat hoor je in zijn eigen nieuwe radioshow op Radio 538, maandag- tot en met donderdagavond tussen 19:00 en 21;00. Maar als je regelmatig in een club of op een festival staat, weet je dat Menno al jaren garant staat voor een overtuigende stage-performance. Als een muzikale kameleon past hij zich naadloos aan het publiek en is geen stijl te gek. Maar ook als presentator staat hij met zijn jarenlange ervaring en energieke performance z’n mannetje. De afgelopen jaren heeft Menno de Boer z’n territorium uitgebreid tot ver buiten Nederland. Hij draaide in de vakantie-hotspots van jong Nederland in Portugal, Spanje, Griekenland en Bulgarije maar zelfs ver daarbuiten, waaronder Mexico. Ook staat hij regelmatig geprogrammeerd op festivals in Nederland. Daarnaast is Menno de Boer sinds 2013 vaste recensent voor het toonaangevende DJ Mag-tijdschrift, waar hij maandelijks de nieuwste electro-releases onder de loep neemt. Menno zweept het publiek op met de nieuwste tracks, eigen mash ups, gekke uitstapjes en de grootste hits!

Hilversum House Mafia: Domien Verschuuren en Tjitse Leemhuis
De grote uitsmijter van Koningsdag 2015 is de Hilversum House Mafia. Hilversum House Mafia is een project van 3FM DJ’s Domien Verschuuren en Tjitse Leemhuis, die naast hun radiowerkzaamheden graag het publiek in het land vermaken op de beste feestjes. Natuurlijk een ode aan die drie helden uit Zweden, maar vooral ook een enorme knipoog. Jaren geleden eens bedacht door onze vrienden Bingo Players en daarna nooit meer weg gegaan. En laten we eerlijk zijn: ‘Hilversum House Mafia’ bekt lekkerder dan ‘Hilversum House Mafia press 2015 (1)die twee jongens met die gekke voornamen’. Toch? Domien presenteert dagelijks van 19 tot 22 uur de avondshow op 3FM waarin hij met de luisteraar op zoek gaat naar de nieuwste tracks en je muzikaal vergezelt in de avonduren. Daarnaast was Domien een van de drie 3FM-DJ’s die zich in december lieten opsluiten in het Glazen Huis in Haarlem. Tjitse (alias Tjibbe Tjibsma), wie kent ‘m niet? Bekend van dé radiosensatie op je vrijdagavond, Ekstra Weekend. Daarnaast produceert hij het programma MetMichiel. Een optreden van de Hilversum House Mafia betekent de nieuwste hits in een stevige housebeat, sfeer verhogende confettiknallers en één doel: een uitzinnige menigte in de zaal!

Koningsnacht
Natuurlijk is Castellumpop ook actief tijdens Koningsnacht, op zaterdag 25 april. Dan komen met name de liefhebbers van ‘ouderwetse’ live-muziek aan hun trekken. Zodra het programma voor die avond rond is, volgt meer informatie.

Author: Linda

Share This Post On

2 Comments

  1. Klinkt heel leuk. Hoe kan ik aan kaarten komen. ?

    Post a Reply
    • Ojee, ik zie je bericht nu pas! Slecht zeg! Zoals je hopelijk hebt gemerkt, zijn alle activiteiten van Castellumpop gratis toegankelijk.

      Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *