Feestmuziek tijdens Mart 2013

De Stichting Festivalk en Stichting Castellumpop hebben in samenwerking met elkaar een aantrekkelijk muziekprogramma samengesteld voor de 1069e editie van Neerlands Oudste Paardenmarkt in Valkenburg. De festiviteiten rond de paardenmarkt spelen zich af tussen vrijdag 8 september en donderdag 12 september. Daarbij vindt de daadwerkelijke paardenmarkt traditioneel plaats op de tweede woensdag in september, die dit jaar op de 11e valt. Het gezamenlijke muziekprogramma is dan ook geconcentreerd op woensdag 11 september en donderdag 12 september. Op beide dagen staat vanaf 17.00 uur de muziek centraal.

DJ William
Zowel op de woensdag als op de donderdag is DJ William een vaste waarde in het feestprogramma. Voor aanvang van de live muziek, en in de pauzes, zorgt William van der Plas voor een prachtige voorzetting van het feest, of voor een chill-momentje tussendoor.

No Crap!, Kennèh en de Lawineboys
Op de woensdag is er voor elk wat wils, te beginnen met de oude bekenden van No Crap! Deze Katwijkse coverband presteerde onder leiding van zangeres Brenda Witmus al indrukwekkend goed tijdens Koninginnedag en een eerdere editie van de paardenmarkt. Recent is de vierkoppige formatie uitgebreid met nog een zangeres en een toetsenist. Waren het eerst voornamelijk rock- en popcovers die het repertoire domineerden, nu heeft de band haar setlist verbreed met klassiekers uit de funk en disco.

Daarna is het de beurt aan de Achterhoekse formatie Kennèh. Kennèh staat voor feest en Achterhoeks amusement! Het repertoire bestaat uit covers van Rowwen Hèze, Boh Foi Toch, The Pogues en Pater Moeskroen. Dit alles wordt afgewisseld met eigen werk, uiteraard in de stijl van de eerder genoemde bands. De band speelt op kermissen, in gezellige zalen, tentfeesten en kroegen voor alles en iedereen. Kennèh staat garant voor een anderhalf uur durend programma vol met polka’s, walsen, polonaises en zelfs een heuse Achterhoekse Klompendans met prijzen. Daarbij laten ze u de “olderwets gezellige” sfeer uit de Achterhoek proeven.
De woensdag wordt afgesloten door een absolute klapper: de Lawineboys. Dit duo is goed voor een knotsgek optreden in après ski stijl. Niet meefeesten is geen optie met deze top partyact, die al eens verkozen is tot Partyact van het Jaar. Ruim 15 jaar geleden begonnen de Lawineboys als feestdeejays. Plaatjes draaien op de radio, in cafés en discotheken. Om de stemming te verhogen werden de meeste feestnummers luidkeels meegezongen. Toen de Lawineboys werden benaderd voor een skihut in Oostenrijk, werd het tijd voor een eigen repertoire!! ‘Wat Zullen We Drinken’ was direct vanaf het begin een enorme feestknaller. Hierna ging alles in een stroomversnelling. De hits volgden elkaar in sneltrein vaart op. Zo hoor je inmiddels op ieder feest hun nummers voorbij komen. ‘Als We Gaan’, ‘Sex Met Die Kale, ‘Over 100 Jaar’ en ‘Laat Maar Waaien’ zitten vooraan in de cd koffer van de feestdeejays!
Ook in het buitenland doen de Lawineboys het enorm goed. Spanje, Hongarije, Gran Canaria, Duitsland (WK 2006), Zwitserland (EK 2008), Mallorca, Oostenrijk, België en zelfs Afghanistan (ISAF) werden door de Lawineboys bezocht. Nu, 11 singles (waarvan 9 hoog in de Mega Top 100) en een album verder, zijn de Lawineboys niet meer weg te denken. Tijdens een optreden kennen de Lawineboys maar één motto: ‘Laat de Feestlawine maar los barsten’!!!

De Noordwijkers, Bart Heemskerk en SoulBeach
Op de donderdag gaat het feest gewoon door. Aan zeemanskoor De Noordwijkers de schone taak om het publiek op te warmen. Lekker meezingen met zeemansliederen als De klok van Arnemuiden, Bloody Mary, Het kleine café en Wild Rover!

Daarna kan Valkenburg gewoon doorgaan met meezingen, want dan is het tijd voor een optreden van Bart Heemskerk, ook uit Noordwijk. De Rijnsburger van oorsprong brengt Hollandse feestmuziek in de stijl van Alex, Jeroen van der Boom en vele anderen.

De donderdag krijgt een daverend slot met een optreden van de razend populaire band SoulBeach. Hun optreden op 6 juli in De Peuk was strak uitverkocht. Voor wie dat optreden heeft moeten missen, is hier de herkansing. Vijf gasten, strak in het pak, laten in een waanzinnige show de meest uiteenlopende muziekstijlen voorbij flitsen. Van de nieuwste top 40 hits tot danceclassics, jazz en rock n’roll. Frontman Mark Ebing kreeg landelijke bekendheid door Popstars-The Rivals te winnen. Kortom: 

SoulBeach mag je niet missen!

Author: Linda

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *